Mijn reizen

Op deze plek even een overzicht over mijn reizen naar Tulip Garden.

De eerste reis: 3 april – 13 juni 2012

Mijn eerste reis vond plaats van 3 april 2012 – 13 juni 2012. Via de kerk ben ik in contact gekomen met de Stichting Derde Wereld Hulp en met het weeshuis Tulip Garden in het bijzonder. In dit weeshuis zitten meisjes en jongens van allerlei leeftijden. Ik ging daarheen om te helpen tijdens de vakantieperiode. Rond mijn aankomsttijd kregen de kinderen vakantie, ze hoeven dan niet naar school en de kinderen zijn dus allemaal in het huis aanwezig. Op dit soort momenten is het fijn om wat extra hulp in het huis te hebben. Er kan dan ontzettend veel gedaan worden. Het belangrijkste hiervan zal het vermaken van de kinderen zijn. In de periode dat ik hier was heb ik de kinderen een hele fijne vakantie kunnen geven.

Sinds oktober 2011 ben ik begonnen met alle voorbereidingen die hierbij horen. Ik ben druk geweest met het boeken van vluchten, het regelen van een visum, prikken, flink shoppen, medicijnen regelen, afscheidsfeestjes en meer van dit soort dingen. Maar er is meer gebeurd deze maanden. Met hulp van de kerk waar ik bij zit, De Goede Herder, heb ik een project mogen opstarten om geld in te zamelen voor het weeshuis. Op zondag 26 februari is dit project van start gegaan. Ik heb na de kerkdienst een presentatie mogen geven en heb ik de mogelijkheid gekregen om een collecte te houden voor Tulip Garden. Dit heeft ontzettend veel geld opgebracht! Het project kreeg vervolg op 17 maart, hiervoor mocht ik een presentatie houden voor de jongeren van de regio. En sindsdien wordt het project langzaam groter. En dat is alleen maar mooi! Want aangezien de Stichting leeft op donaties van vrijwilligers is er vaak niet genoeg geld voor praktische zaken, laat staan om leuke dingen te doen in de vakantie. Naast leuke dingen in de vakantie is het ook gelukt om een goed doel uit te kiezen waar het huis wat aan heeft en om de kinderen ook iets nuttigs mee te geven. Sommige dingen zijn namelijk hard nodig in het huis en daar is simpelweg het geld niet voor. Het mooie is dat ik de dingen die ik met het geld doe, direct op locatie mag regelen. Zo heb ik tijdens mijn eerste reis de slaapkamers van de kinderen kunnen laten opknappen, de kinderen kunnen laten genieten van een uitje naar het zwembad en de kinderen de eenvoudige maaltijd met kip op zondag kunnen aanbieden. 

De tweede reis: 18 mei – 1 juni 2013

Omdat ik de kinderen toch wel heel erg miste, ben ik in mei 2013 weer terug gegaan naar Tulip Garden. Dit keer heb ik mijn moeder en mijn zusje meegenomen, zodat zij mij konden helpen. Ook dit keer hebben we een collecte mogen houden om de kinderen weer een onvergetelijke vakantie te bezorgen. We hebben in de twee weken dat wij daar waren tafels en stoelen voor de oudste meiden kunnen regelen, een kipmaaltijd omdat dit zo nodig blijft voor de kinderen en we hebben schoolsandalen voor de kinderen kunnen kopen, zodat ze weer zonder versleten schoenen naar school kunnen.

Wanneer er weer updates zijn zo eens in de zoveel tijd schrijf ik een blog over hoe het in India gaat en wat ik beleefd heb, zodat jullie een beetje op de hoogte blijven. Voor diegenen die het niet willen lezen of geen e-mail willen ontvangen hiervan, graag even een reply met een afmelding, dan haal ik je uit de mailinglist van de blog. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor deze blog via het blokje rechtsbovenin op de homepagina.