Over SDWH

SDWH

Stichting Derde Wereld Hulp is een organisatie die zich inzet voor kinderen in de omgeving van Vijayawada, een stad in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh in het midden-oosten van India. Ze helpt straat- en weeskinderen uit de allerarmste gezinnen.

SDWH heeft twee huizen onder haar hoede:

  • Tulip Garden Home, een weeshuis voor kinderen in India, opgericht in 2006. In Tulip Garden wonen ongeveer 65 kinderen/jongeren, in de leeftijd van 0 tot 20 jaar.
  • Tulip Garden Hostel, een huis waar meisjes van allerarmste gezinnen tijdens hun schoolperiode worden opgevangen, zodat ze naar school kunnen.

De kinderen komen van alle kanten naar Vijayawada toe. Ze worden gebracht en achtergelaten, gevonden bij het station of elders in Vijayawada of de omgeving. De kinderen zijn ondervoed en proberen in leven te blijven door zich aan te bieden voor een paar stuivers. Veel meisjes komen dan in de prostitutie terecht of dreigen daar in te komen.

Als ze geluk hebben dan worden ze opgepikt en wordt o.a. met SDWH overlegd wat te doen. Vaak komen ze dan flink ondervoed en traumatisch binnen, ze worden dan verzorgd en krijgen de noodzakelijke medicijnen. Als ze dan een beetje opgeknapt zijn, krijgen ze de kans om naar school te gaan en kunnen ze de toekomst weer zonnig tegemoet zien.

Bijna alle kinderen hebben “sponsorouders”, zodat de dagelijkse verzorging en scholing wordt gewaarborgd. De extra kosten voor de niet gesponsorde kinderen, gezondheidszorg, onderhoud van de huizen, speelgoed, vakantie-uitjes worden betaald uit andere sponsorgelden, bijvoorbeeld via kerkprojecten (o.a. De Goede Herder). Het blijft belangrijk dat we dit blijven doen. Alle sponsorgelden worden rechtstreeks aan de kinderen besteed! Er blijft niets aan de strijkstok hangen en alle vrijwilligers nemen hun eigen kosten voor hun eigen rekening.

Met behulp van u als sponsoren mogen deze kinderen weer geloven in een mooie toekomst.